3857
29 mar. 2019

Teleradio Moldova în comuna Sipoteni, Călărași

Astăzi, 29 martie, 2019 i-am avut în vizită la Instituția Publică Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” pe echipa de la Teleradio Moldova din Redacția Copii, Adolescenți și Tineret cu emisiunea Ora copiilor – radio-magazin pentru elevi. Partea festivă a fost deschisă cu demonstrația de arme de către Batalionul cu Destinație Specială  „Fulger” și încheiată cu spectacolul Paradei Militare de către Garda de Onoare a Ministerului Apărării Naționale. Evenimentul a continuat cu emisiunea Ora copiilor. Directorul instituției, domnul Bob Dumitru, a venit cu un cuvânt de salut către toți cei prezenți și a mulțumit oaspeților pentru organizarea evenimentului în liceul din localitate. Primarul comunei Sipoteni, Vasile Rață, a vorbit despre monografia satului „Sipoteni din Valea Pojarnei”, autor Vasile Trofăilă. Elevii au povestit legenda satului, au numit  personalitățile marcante, au recitat poezii, au cântat și au dansat.  
„Educația este ceea ce rămâne după ce uităm tot ceea ce am învățat în școală.” Albert Einstein. Cadrele didactice au vorbit despre crearea și  promovarea imaginii instituționale, despre performanțele educaționale pozitive ale elevilor la diverse Concursuri Naționale și Internaționale, Olimpiade Raionale și Republicane, Conferințe Științifice. În palmaresul elevilor sunt Diplome cu Premii Mari, locuri l, II, III, Mențiuni. Toate succesele elevilor și educația de calitate este rezultatul unui efort colectiv al cadrelor didactice, fiecare contribuind individual asupra imaginii de ansamblu a instituției școlare.  
Elevii liceeni cu cea mai înaltă medie la învățătură beneficiază deja al treilea an de bursa primarului. 
Întâlnirile cu scriitorii organizate în instituție pe parcursul a patru ani oferă o alternativă sănătoasă și creativă de a ocupa timpul liber al elevilor și obținerea produselor activităților. 

S-a pus în discuție și Biblioteca stradală, care este una de valoare și binevenită în comunitate. Elevii împrumută cartea preferată, fiind responsabili să o returneze după ce o lecturează. 

La finalul emisiunii echipa de la Teleradio Moldova a felicitat colectivul de profesori și elevi, oferindu-le diplome cadrelor didactice și cadouri elevilor – participanți.  

Toți cei prezenți au rămas profund impresionați. Le mulțumim oaspeților pentru atmosferă plăcută și organizarea zilei o adevărată sărbătoare!!! 

                                                                                                                                                                                                                                                                               Autor: Viorica Sturza, profesoară