Instituţia Şcoala medie Sipoteni a fost a doua de nivel raional cu denumirea ,,Сипотенская средняя школа №2” întemeiată în anul 1952. Ființează, în perioada învăţământului mediu obligatoriu, ca şcoală medie de cultură generală până în anul 1998, timp în care au fost eliberate certificate de absolvire a 10 şi 11 clase. 

Efectivul de elevi a crescut  până la 1300, iar în sat mai activa o şcoală medie incompletă cu un număr de elevi aproape de 700, unde se atestau 6 clase întâi a câte 30-37 de elevi fiecare.

Situat în inima Codrului, pe malul Pojarnei seculare, într-un sat cu oameni gospodari, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” își deschide larg ușile pentru copiii comunei Sipoteni, începând cu anul 1988 în baza fostei școli medii. Timp de 30 de ani  liceul se află al II-lea în topul celor mai performante instituții din raion, după evaluările externe de capacitate și bacacalaureat. 

În această perioadă s-au eliberat diplome de bacalaureat la  99 % din  absolvenți.

Harta repartizării absolvenților instituției transcende nu numai hotarele țărilor europene, ci și a întregii lumi. Astfel ei se regăsesc în România, Franța, Germania, Italia, SUA, Canada etc.

În prezent Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” are 25 de clase complete în care învață 622 de elevi și un colectiv de 42 de cadre didactice.

  • 1 profesor cu grad superior
  • 11 profesori cu gradul didactic I
  • 20 de profesori cu gradul didactic II
  • 10 profesori fără grad

V-ar putea interesa

Fișa școlii

Toate instituțiile de învățământ din țară dispun de fișe școlare, documente care prezintă o informație succint...

Echipa noastră

Japonezii sunt tare săraci în resurse! De aceea trenurile lor gonesc pe o singură șină! (V...

Istorie

Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”

Succesele noastre

Liceul nostru are cu ce se mândri. Mai jos găsiți lista cu succesele noastre recente.